Widget not in any sidebars

Jedan od najvećih zdravstvenih problema sa kojima se muškarci susreću od pamtivijeka u svim dijelovima svijeta predstavljaju tegobe sa prostatom.

Skoro svaki drugi muškarac stariji od 45 godina već je imao problema sa prostatom a velika je vjerovatnoća da će ih svi doživjeti ukoliko dočekaju poznu starost. U zadnje vrijeme ta granica starosti u kojoj se muškarci susreću sa ovim problemom sve se više pomjera.

Prirodni odgovor za zdraviju prostatu je korištenje soka i čaja od BRUSNICE te sjemenki i ulja od BUNDEVE .   Trava VRBOVICA  ili svilovina (Epilobium parviflorum) ,  još je bolji, jači prirodni lijek za bolesnu prostatu. Uspjeva u našim krajevima i zemljama jugoistočne Evrope.

Postoji više vrsta a kao ljekovite za prostatu mogu se koristiti: Ružičasta vrbovica (Epilobium roseum), sitnocvjeta vrbovica ( Epilobium parviflorium) , planinska vrbovica (Epilobium montanum), tamnozelena vrbovica (Epilobium obscurum) , brežuljkasta vrbovica (Epilobium collinum), alpska vrbovica (Epilobium anagallidifolium) te močvarna i šljunkovita vrbovica.

Punu čajnku kašiku osušene ili svježe biljke poparite u 2 dcl vrele vode. Ostavite da odstoji 5-10 minuta , izvadite travu a čaj popijte.    Piti dva puta na dan i to ujutro na tašte i navečer pred spavanje. Čaj pijete koliko je potrebno ali najmanje nekoliko sedmica.   Čaj se koristi kod svih problema sa prostatom i daje odlične rezultate.

  v1