Malokrvnost, odnosno anemija može biti okidač mnogih ozbiljnijih bolesti. Ukoliko patite od anemije, probajte ovaj provjereni narodni lijek.

Ovaj narodni lijek za manjak željeza u organizmu možda djeluje suludo, ali mnogo je onih koji tvrde da im je zaista pomogao.

Jabuku (neprskanu) operite i osušite, čiste željezne čavle (oko 10-tak kom) i malo bakrene žice dobro očistite alkoholom (bakrena žica pomaže apsorpciju željeza), osušite i nabodite u jabuku, najbolje oko peteljke.

Takvu jabuku ostavite da odstoji preko noći (cca 12 sati).

Sljedećeg jutra izvadite eksere i bakrenu žlicu, te jabuku pojedite na jedan od ova 3 načina, po želji:

– cijelu
– provucite kroz sokovnik i popijete sok
– naribajte u posudicu, dodajte žličicu meda i sok od pola limuna

 

Ovo se preporuča jesti na tašte.

Čavle i žicu uvečer zabodite u novu jabuku (prethodno je operite), ostavite do sljedećeg jutra i ponovite sve ispočetka u razdoblju od 7 dana.

Nema potrebe eksere i žicu prati poslije svake upotrebe, dobro sastružite nakupljene naslage, a eksere i žicu odmah ubacite u drugu jabuku.

Naravno možete ovaj proces ponavljati i duže, ali najmanje 7 dana.

 

 

 

Ne brinite za tetanus i slične predrasude, željezo ide u probavni sistem gdje se apsorbira, a ne u krvotok.

Nekad su ovo pripremali rodiljama. Čavli od vlage u jabuci oksidiraju.

Korisnici tvrde da je ovaj lijek zasigurno manje toksičan od kupovnih preparata željeza.

A sam proces koji prolazi standardna, prskana jabuka dok ne dođe do našeg stola je u najmanju ruku …ughhh… čavlii nisu nikakav problem!

 

 

 

Izvor :   kakolijeciti.com